کتابخانه مرکزی كشاورزي 
دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی کتابخانه
تاریخچه
طرح تاسیس " مرکز اسناد و مدارک علمی و تحقیقاتی کشاورزی" در سال 1354 تصویب گردید و در مهرماه 1366 نام آن به مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشاورزی تغییر یافت. کتابخانه مرکز در تاريخ 19 بهمن 1360 با گردآوری مجموعه ای مجهز و مبتنی بر اصول کتابداری علمی در سازمان تات حيات خود را آغاز نمود.کتابخانه مرکز دارای مجموعهای نسبتا جامع به زبانهای فارسی و لاتین شامل انواع کتابهای مرجع و غیر مرجع، اسناد و مدارک علمی و تحقیقاتی کشاورزی، پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری، نشریات ادواری، میکروفیش، نقشه و پوستر، عکس و .... بود. موضوعات اصلی منابع اطلاعاتی موجود در این کتابخانه عبارت بود از: کشاورزی، دامپروری، شیلات، دامپروری، منابع طبیعی و برخی رشتههای وابسته به آنها. کتابها بر اساس نظام رده بندی کتابخانه کنگره (L.C.) تنظیم شده و شیوه تنظیم اسناد به صورت نمایهسازی هم آرا و نظام دسترسی به مخزن کتابخانه و نشریات بهصورت قفسه باز و اسناد و مدارک براساس نظام بسته بود. مراجعین کتابخانه را محققان و پژوهشگران کارکنان و مسئولین سازمان و مؤسسات، استادان و دانشجویان دانشگاهها و ... تشکیل می دادند.
در سال 1380 پس از ادغام دو وزارتخانه کشاورزی و جهاد سازندگی با یکدیگر ، کتابخانه مركز اطلاعات و مدارک علمي كشاورزي نیز در پی ادغام دو کتابخانه مركز اطلاعرساني و خدمات علمي جهاد سازندگي و مركز اطلاعات و مدارک علمي کشاورزي فعالیتهای گسترده تری را آغاز نمود.
خدمات
مقررات امانت کتاب
تعریف:منظور کتابهای غیرمرجعی است که تمامی فراینده های ثبت، فهرستنویسی و آمادهسازی در مورد آنها انجام شده است.
-در حال حاضر مراجعین با ودیعه گذاشتن کارت شناسائی معتبر(گواهی نامه، پاسپورت، شناسنامه و کارت ملی) و با هماهنگی میز امانت می توانند حداکثر دو کتاب به امانت بگیرند.
- مدت امانت کتابهای فارسی و غير فارسی 15 روز است.
- تمديد کتاب امانت گرفته شده ، در صورتی که عضو ديگری آنرا رزرو نکرده باشد، حداکثر تا دو نوبت امکان پذير است
- تعداد مجاز امانت در مورد کتابهای فارسی و غير فارسی برای اعضاء هيت علمی و کارشناسی ارشد 6 جلد، کارشناس 4 جلد ،فوق دیپلم 3 جلد و دیپلم 2 جلداست.
- کتابها فقط بصورت حضوری قابل تمديد خواهد شد.
-حداکثر امانت برای کارکنان مرکز اطلاعات 5 جلد است .
پایاننامهها
• پایاننامه ها به امانت داده نمی شوند اما می توان آنها را در کتابخانه مطالعه نمود و با هماهنگی کتابدار بخش امانت؛ تعداد محدودی از صفحات آن را کپی گرفت.
نشریات
• نشریات حداکثر تا 3 شماره قابل امانت است .
• امانت نشریات فقط در ساعت آخر وقت اداری روز چهارشنبه امکانپذیر است که باید در اول وقت اداری روز شنبه به کتابخانه عودت داده شود.
•این منابع فقط به کارکنان مرکز اطلاعات و همکاران ستاد سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی امانت داده می شود.
دیسکهای فشرده
• تعداد دیسک های فشرده قابل امانت برای اعضاء هیئت علمی و کارشناسان ارشد 4 عدد، کارشناسان 2 عدد و برای غیر کارشناسان 1 عدد خواهد بود
• مدت امانت دیسک های فشرده یک هفته است.
• دیسک های فشرده فقط به صورت حضوری تمدید خواهند شد.
•امانت دیسک های فشرده فقط برای اعضای سازمان می باشد.
اسناد و مدارک فارسی و لاتین ( طرحهای تحقیقاتی)
• اسناد و مدارک به هیچ وجه امانت داده نمی شود.
• استفاده از این منابع اطلاعاتی فقط در محل کتابخانه و تهیه زیراکس امکان پذیر خواهد بود.
• استفاده از این منابع برای مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد به بالا امکان پذیر است.
دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی کتابخانه
|